5. kolo 1. kuglačke lige HŠSS za slijepe i slabovidne 2012/2013

 

 

Oslabljeni Zagreb na domaćem terenu zauzeo drugo mjesto!

S. ĐUNĐEK (plava majica) odlični nastupi kuglačkoj ligi

S. ĐUNĐEK (plava majica) odlični nastupi kuglačkoj ligi

 

16. veljače 2013. održano je 5. kolo 1. kuglačke lige HŠSS za slijepe i slabovidne u sezoni 2012/2013.godinu. Domaćin 5. kola bio je SKS Zagreb. Nadmetanje je održano na kuglani Vinko Bek, Kušlanova 59a u Zagrebu. U ekipnom dijelu natjecanja kuglači Zagreba osvojili su drugo mjesto, a sučeljavanje je proteklo u sportskoj napetici do samog kraja nakon što su po tri igrača iz ekipe Rijeke i Zagreba imale isti broj srušenih drva. Na kraju je bilo presudno to što je ekipa Rijeke imala jednu srušenu devetku više, odnosno ukupno 10:9.

U pojedinačnom dijelu natjecanja u kategoriji B1 uvjerljivo je najbolji bio Stjepan Đunđek sa srušenih 623 čunja, Enver Jusić u istoj kategoriji zbog bolesti nije nastupio, kao ni Stanko Jerković u kategoriji B2. U konkurenciji B3 muški Mirko Štajdohar osvojio je 3. mjesto s 681 srušenim čunjem. U konkurenciji žena prvo mjesto osvojila je Ruža Markešić B3 iz Zagreba s 714 srušenih čunjeva, Petra Deša osvojila je 4. mjesto a debitantica Iva Šušak 7. mjesto.

REZULTATI
B1 
1    Stjepan Đunđek    ZG    623
2    Ranko Milutinović    SB    519
3    Mato Bošnjak    KA    KA      469

B2
1    Villiam Jelušić         RI    704
2    Darko Sarapa                    OS    668
3    Izet Hasanagić        KA    622

B3
1    Vedran Dumenčić    RI    718
2    Draženko Brozić     KA    704
3    Mirko Štajdohar    ZG    681

1    Ruža Markešić    B3    714
2    Evica Šerfez    B2    SB    694
3    Katarina Galetić     B2     639
4    Petra Deša    B1    ZG    619
7.        Iva Šušak         B1      ZG     384 


EKIPNO
1    ŠRKS RIJEKA    1868    11
2    SKS ZAGREB    1868    10
3    SDS KARLOVAC     1782

 

Ruža Markešić

 

 

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.