7.otvoreno prvenstvo Kranja u kuglanju za slijepe i slabovidne

 

U Kranju, Slovenija, 3.prosinca 2011. održano je  7.otvoreno prvenstvo Kranja u kuglanju za slijepe i slabovidne. Nastupili su kuglači iz Slovenije, Hrvatske i BIH.

U ekipnom dijelu najbolji su bili kuglači iz Zagreba, u pojedinačnom dijelu u B1 najboji bio je Stjepan Đunđek, Zagreb, u B2 Vilijam Jelušić Rijeka, a kod žena u B1 Petra Deša, Zagreb te u B3 Ruža Markešić također iz Zagreba.


REZULTATI

EKIPNO

1.SKS Zagreb 1997
2.KPŠRD "Karel Jeraj" I. 1907
3.MDSS Kranj I. 1842

B1 žene

1.Petra Deša, SKS Zagreb,  475
2. Karmen Vogrič MDSS N. Gorica,  472
3.Ivana Bojić, SDS Sarajevo. 355

B3 žene

1.Ruža Markešić, SKS Zagreb, 694
2.Marija Vidmar, ŠRKS Rijeka. 633
3.Zdenka Benedik, MDSS Kranj, 630

B1 muški

1.Stjepan Đundjek, SKS Zagreb, 604
2.Enver Jusić, SKS Zagreb, 593
3.Rok Janežić, KPŠRD K. Jeraj, 521

B2 muški

1.

Villiam Jelušić

ŠKRS Rijeka I.

B2

715

2.

Stanko Jerković

SKS Zagreb

B2

699

3.

Igor Ţagar

KPŠRD K. Jeraj

B2

687

 

B3 muški

1.

Mitja Ţalar

MDSS Ptuj

B3

748

2.

Zlatko Vučenović

ŠKRS Rijeka II.

B3

742

3.

Mirko Štajdohar

SKS Zagreb

B3

719

 

Pripremila Ruža Markešić

 

 

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.