Rezultati - 2nd International Meeting Brescia

Plivanje

Plivanje

Međunarodno plivačko natjecanje okupilo je 187 plivača i plivačica iz talijanskih klubova i 5 reprezentacija: Austrija, Poljska, Rumunjska, Slovenija i našu pomlađena reprezentacija u sastavu: Nataša Sobočan, Antun Brzak, Kristijan Mamić, Tomi Brajša, Marcela Mikulčić i Karlo Knežević ( PK Natator ), Dino Sinovčić, Ante Rađa, Leonardo Renić ( PK Cipal ) i Lukša Backović ( PK Jug ). Natjecanje se održalo u 50metarskom bazenu i rezultati su priznati za IPC renking listu. Kako su se prema propozicijama natjecanja rezultati bodovali samo ekipno i to u zbroj bodova ulazilo je deset plivača s po dvije discipline, na kraju nije bilo individualnih plasmana, a ja sam jedino kod svakoga plivača u obrascu za izvješće izvukao plasmane na osnovu rezultata gdje sam zbrojio natjecatelje po klasama i njihove rezultate. 

U konkurenciji 5 reprezentacija i 48 talijanskih klubova naši plivači zauzeli su ukupno drugo mjesto s 15 213 bodova, dok je prva bila Poljska s 16 719 bodova, a treći PK Santa Lucia sq A s 14 071 bodom. U 32 nastupa naši plivači isplivali su 13 osobnih rekorda. Istaknuo bih nastupe Kristijana Mamića koji se skoz približio MQS za London 2012 i trebalo bi ga podržati da na nastupi sljedećem natjecanju koje će trajati više od jednog dana i na kojemu će imati više vremena odmora od puta i odmora između važnih trka. Plivači su bili u pratnji trenera Slobodana Glavčića i Ferdinanda Majora, a na putu kao pratnja bio je i Miro Renić.
 

 

Trener, Ferdinand MajorIZVJEŠĆE ZA HPO 2010  /  TIMSKI REZULTATI (PDF)  /  INDIVIDUALNI REZULTATI (PDF)

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.