Rezultati - 7. kup Hrvatske u sjedećoj odbojci

7. kup Hrvatske u sjedećoj odbojci

Igrači Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" pobjednici su 7. kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci, održanog 30. studenog i 01. prosinca u Osječkoj sportskoj dvorani JugII, a koje je organizirao Hrvatski savez sjedeće odbojke i klub sjedeće odbojke HVIDRA Osijek.

Ovogodišnji Kup okupio je 14 ekipa sa preko 200 odbojkaša s invaliditetom. Zagrepčani su do svoje šeste titule pobjednika Hrvatskog kupa stigli bez izgubljenog seta pobijedivši, prvo u svojoj C skupini, Zadrane, Splićane i Kninjane, a drugog dana u polufinalu Marsoniu. U finalu su sa 3:0 (25:20,25:15,25:14) pobijedili momčad Kluba sjedeće odbojke "Sisak". U borbi za treće mjesto Marsonia je sa 2:0 (25:22, 25:20) bila uspješnija od Agrama kojem je ovo najbolji rezultat do sada. Najboljim igračem proglašen je Ivan Ćosić iz Zagreba, dok je pehar za fair play pripao Hrvatskoj ženskoj reprezentaciji. U ime pokrovitelja Ministarstva branitelja kup je otvorio pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević. Svečanom otvaranju prisustvovali su dužnosnici grada Osijeka predvođeni gradonačelnikom Ivicom Vrkićem i predsjednikom HPO-a Ratkom Kovačićem.

Preuzmite rezultate OVDJE (PDF)

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.