S Otvorenog plivačkog prvenstva Hrvatske za osobe s invaliditetom

Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

 

Zagrepčani najuvjerljiviji!

Na poljudskim bazenima u Splitu 11. i 12. svibnja održano je 2. Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojemu su nastupili 13 Hrvatskih klubova i reprezentacije Italije, Slovenije, Rusije i Iraka sa ukupno 92 sportaša. U dvodnevnim natjecanjima A norme za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kanadskom Montrealu sredinom kolovoza isplivali su Zagrepčani Kristijan Vincetić i Matija Grebenić, dok su B norme isplivali Nataša Sobočan, Kristijan Mamić i Antun Brzak. Najbolje rezultate isplivala je Nataša Sobočan na 200 metara slobodno s rezultatom 3:09.64 i na 50 metara prsno 55.84.

Ovo je bilo kontrolno natjecanje, izjavila je dopredsjednica Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom Jasna Lulić Drenjak, istaknuvši da će se prava forma naših plivača pokazati već u Berlinu na otvorenom prvenstvu Njemačke od 23. do 26. svibnja gdje će sve reprezentacije loviti norme za Svjetsko prvenstvo u Kanadi. Naše plivače, koncem lipnja, očekuje još i nastup na Mediteranskim igrama u Turskoj. I na kraju je Lulić Drenjak najavila mogućnost da se grad Split kandidira za domaća sljedećeg Europskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom jer bazeni na Poljudu imaju jedini certifikat za međunarodna natjecanja u 50 metarskim bazenima, a koji udovoljavaju svim uvjetima za nastup sportaša s invaliditetom.

Preuzmite PDF rezultata na ovom linku

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.