XVII. Riječki međunarodni kuglački turnir

 

Športsko-rekreativni klub slijepih "Rijeka" u nedjelju 06.studenog organizirao je XVII. Međunarodni kuglački turnir za slijepe i slabovidne. Ovaj turnir je jedan od najstariji međunarodnih kuglačkih natjecanja.  Kuglači SKS Zagreba u ekipnoj konkurenciji bili su najbolji, a odličan nastup imao je Stjepan Đunđek u B1 kategoriji.

Na turniru su nastupile ekipe iz Hrvatske, Slovenije i BIH.

REZULTATI

B1

1. Stjepan ĐUNĐEK,  SKS ZAGREB 609
2. Enver JUSIĆ,  SKS ZAGREB 578
3. Ivan KOMBOL,  ŠRKS RIJEKA 532

B2

1. Vilijam JELUŠIC ŠRKS RIJEKA 727
2. Stanko JERKOVIć SKS ZAGREB 712
3. Jože LAMPE MDSS KRANJ 709

B3

1. Mitja ŽALAR, MDSS PTUJ,   787
2. Vedran DUMENČIĆ, ŠRKS RIJEKA,  764
3. Jože NOVAK (15), LJUBLJANA, 731

6. Mirko ŠTAJDOHAR, SKS Zagreb,  714


Ž E N E

5. DEŠA PETRA B1 SKS ZAGREB 521 25 651

EKIPNO

1. SKS ZAGREB 2035
2. ŠRKS RIJEKA 1. 1976
3. MDSS KRANJ 1942

 

Pripremila Ruža Markešić

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.