IOK Zagreb osvojio najveći Europski turnir u sjedećoj odbojci „SIEMENS CUP 2015“

IOK Zagreb pobjednici SIEMENS CUP-a 2015

Proteklog vikenda Njemačkom gradu Hamburgu održao se 26. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „SIEMENS CUP 2015“. Na natjecanju je sudjelovalo više od 150 odbojkaša iz Kanade, Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Hrvatske i Njemačke. Hrvatski predstavnici odbojkaši IOK Zagreba ostvarili su veliki podvig, u šest susreta upisali su isto toliko pobjeda. Do veličanstvenog osvajanja 26. Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci „SIEMENS CUP 2015“ došli su bez izgubljenog seta i nadmoćno osvojili turnir u konkurenciji 16 momčadi. U fazi natjecanja po grupama ekipa trenera Gorana Leke savladala je London Lynx II, Magdeburg I i Leipzig II, a u završnici su bili u četvrtfinalu boljo od London Linx- te u polufinalu od Koblenz-a. U finalnom susretu turnira odbojkaši IOK Zagreba slavili su sa 2:0 (25:21,25:22) u setovima protiv najbolje Njemačke momčadi Lepzig. U borbi za treće mjesto, ekipa Bayer Leverkusen bila je uspješnija sa tijesnih 2:1 (23:25, 25:23, 17:15) od ekipe Koblenza.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.