14. prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe

21. i 22. travnja 2006. u Sisku je održano 14. prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne. Prvenstvo je organizirao Hrvatski športski savez slijepih. Bilo je to jedno od najvećih natjecanja: nastupilo je 11 ekipa, ukupno 60 kuglača i kuglačica iz 16. hrvatskih gradova, tj. županijskih udruga. Prvi su dan održane kvalifikacije: bacalo se 100 hitaca zbog velikog broja natjecatelja, a finalisti, njih osam iz svake kategorije, bacali su u finalima po 120 hitaca. Zbrojem bodova iz obaju nastupa dobivao se ukupni plasman.
Grad Zagreb i Zagrebačku županiju predstavljali su kuglači ŠKS-a Zagreb s dvije ekipe. Zagreb I, u sastavu Ðunđek (B1), Jerković (B2), Štajdohar (B3), s ukupno 1424 srušena čunja osvojio je treće mjesto. Zagreb II, u sastavu Jusić (B1), Ptiček (B2,) Markešić (B3), s ukupno 1449 srušenih čunjeva, osvojio je drugo mjesto. Prvaci Hrvatske postali su kuglači ekipe Rijeka II.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.