3. međunarodni kuglački turnir

Image Dominacija Zagrepčana

 

U subotu, 19. studenog 2005. održan je treći po redu međunarodni kuglački turnir u organizaciji KPSRD-a Karel Jeraj. Nastupilo je šest ekipa, a među njima i ekipa iz Športskog kluba slijepih Zagreb. Za Zagreb su nastupili Stjepan Ðunđek (B1), Stanko Jerković (B2) i Ruža Markešić (B3), te s ukupno srušena 1922 čunja pobijedili ekipu Rijeke s jednim bodom, odnosno čunjem razlike. Natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i uzbudljivo: nakon 360 ukupno bačenih hitaca (svaki igrač u ekipi po 120) i stotine srušenih čunjeva, na kraju je odlučivao samo jedan. No zato je pobjeda slađa i zaslužena. U pojedinačnoj konkurenciji igrači ŠKS-a Zagreb postigli su odlične rezultate. Stjepan Ðunđek (B1) osvojio je drugo mjesto sa srušena 523 čunja, Stanko Jerković (B2) srušio je 689 čunjeva, a Ivan Ptiček (B2) samo jedan čunj manje, tj. 688 čunjeva. U kategoriji žena nastupila je Ruža Markešić i sa srušenih 710 čunjeva osvojila je prvo mjesto ispred drugoplasirane Marije Fras iz Celja koja je srušila 702 čunja.

Turnir je bio dobro organiziran, sve je završilo svečanom večerom i dodjelom medalja i pehara pobjednicima. I ovaj nam je put trebalo oko 45 minuta da pronađemo kuglanu, a kažu da je Ljubljana mali grad. Da je barem malo veća, sigurno bismo je pronašli od prve. No, šalu na stranu, bio je to treći turnir ove sezone, ukupni rezultati i forma su se popravili u odnosu na prethodne, a iduće je natjecanje u Virovitici 23. studenog 2005.

Turnir je bio vrlo dobro organiziran, ali i ovaj smo put imali problema s nalaženjem kuglane. Nakon malo vožnje po Kranju uspjeli smo pronaći kuglanu. Ona se nalazila u industrijskoj zoni što nije toliko zanimljivo koliko podatak da su je smjestili na treći kat velike industrijske zgrade. Kuglana je osmostazna i izgleda impresivno. Na njoj se održalo Svjetsko prvenstvo profesionalaca u Celju prije nekoliko godina. Kako je montažna bez problema su je premjestili na treći kat. Domaćini su nam rekli da se ispod njih nalazi tekstilna tvornica i da se bune zbog buke koju stvaraju kugle i čunjevi pa će se vjerojatno morati seliti. Sve je završilo svečanom večerom i podjelom medalja i pehara, a prvih 30 natjecatelja, od ukupno 50 u apsolutnoj muško-ženskoj kategoriji, dobilo je simbolične poklone sponzora kao što su varionica Triglav i Sava.

Ruža Markešić

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.