AK Agram Zagreb najbolji na Atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom

Na stadionu HNK-a Cibalia u Vinkovcima održano je atletsko ekipno Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Na natjecanju je nastupilo 13 klubova, a organizatori su bili Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom i Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci.

"Dobili smo povjerenje Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom da organiziramo ovo natjecanje. Velika je to bila čast, ali i obveza, s obzirom na to da mi kao klub djelujemo nešto više od godinu dana. Uložili smo puno truda i vjerujemo kako su natjecatelji iz Vinkovaca otišli puni dojmova", rekao je Dalibor Pavić, nekadašnji atletičar, a danas predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

Ukupno 90 natjecatelja bilo je podijeljeno u tri skupine: tjelesni invaliditet, lakomentalne teškoće te slijepi i slabovidni, a natjecali su se u trčanju na 100 m, 200 m, 400 m, 1500 m, bacanju diska, kugle, koplja te čunju i skoku u dalj.

U ukupnom poretku prvo mjesto osvojio je AK Agram Zagreb s osvojenih 5328 bodova, drugi je bio AK Uspon iz Velike Gorice s 3590 bodova, a treći je bio AK Odisej iz Kutine s osvojenih 3289 bodova. AK Vinkovci s osvojenih 763 boda ukupno je zauzeo deveto mjesto.

Ivan Katanušić, reprezentativc AK-a URIHO Zagreb, ovom je prilikom izjavio kako se u Vinkovcima prvi put u životu na državnom natjecanju osjećao kao vrhunski sportaš.

"Suci, atmosfera, organizacija sve je bilo na visokom nivou. Nadam se da će idućih deset državnih prvenstava biti održano u Vinkovcima jer je sve bilo odlično", rekao je Katanušić.

Izvor: In Portal

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.