Hrvatska reprenzetacija: Akcija "21 kolica za sport"

Udrugu Hrvatska reprezentacija 2013. godine utemeljili su sportski entuzijasti iz Rijeke, dugogodišnji djelatnici iz područja sporta, sportski psiholozi, pedagozi, liječnici, medijski djelatnici...

Misija Hrvatske reprezentacije je promocija hrvatskog sporta i hrvatskih sportaša na svim razinama, a cilj: Hrvatska u kojoj se što više djece i mladih bavi sportom.

Djelujemo putem portala www.hrvatskareprezentacija.hr i društvenih mreža gdje nas prati preko 70.000 fanova. Portal www.hrvatskareprezentacija.hr je prvi i jedini nacionalni portal posvećen svim hrvatskim reprezentacijama i reprezentativcima, mladim HR nadama i paraolimpijcima Portal je za svoj rad dobio priznanja  i podršku HOO-a te brojnih nacionalnih sportskih Saveza, sportskih Saveza osoba s invaliditetom.

Hrvatska reprezentacija pokrenula je program pod nazivom „I Ti to možeš!“ koji za cilj ima poticanje djece i mladih, a osobito djece i mladih s invaliditetom, kroničnim bolestima i pretile djece - na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom. Podršku programu "I Ti to možeš!“ dala je Predsjednica RH - gđa. Kolinda Grabar Kitarović, Primorsko-goranska županija, Hrvatska radio televizija, te sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, PGŽ, gradova Zagreba, Rijeke, Velike Gorice.

Jedan od projekata Programa  „I Ti to možeš!“  je i  Akcija „21 kolica za sport“ kojom se želi osigurati po jedna invalidska kolica za bavljenje sportom u svakoj županiji u Hrvatskoj, kako bi se djeca i mladi s invaliditetom još aktivnije uključila u sport i sportske aktivnosti, te postizala bolje rezultate na natjecanjima.  

Akcija je započela u Zagrebu, 16. listopada 2016. godine, prvom dodjelom kolica sportašu s invaliditetom, Tomiju Brajši, mladom plivaču Plivačkog kluba „NATATOR“ iz Zagreba, državnom prvaku u klasi S5 i osvajaču brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima i nastavit će se dodjelom kolica u svakoj našoj županiji. Prigodni program održan je u dvorani „Dragutin Šurbek“, u prostorijama Sportskog saveza grada Zagreb.

Uz Tomija Brajšu i njegove kolege iz Plivačkog kluba „NATATOR“, događaju su nazočili i brojni uglednici iz javnog života, Grada Zagreba, sportskih saveza. Uz ostale goste u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prisustvovao je g. Tomislav Mađar, zatim Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, dr. sc. Andrija Mikulić, gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, mr. Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom,  paraolimpijka Ana Sršen, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora g. Ratko Kovačić, predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom i ravnatelj URIH-a g. Josip Držaić,  proslavljeni nogometni trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević, bivši nogometni reprezentativac Boško Balaban…

Kolica su , nakon prigodnih pozdravnih govora, Tomiju Brajši zajednički  uručili predsjednik Hrvatske reperezentacije g. Dean Caput i gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić.

Nakon završetka programa, gosti su se, kroz prezentaciju na prigodno postavljenim poligonima, imali priliku upoznati s programom „Univerzalne sportske škole za djecu s teškoćama u razvoju“  Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, koja se provodi u Gradu Zagrebu, a koju podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Vrijednost Akcije „21 kolica za sport“ prepoznala je renomirana tvrtka Bauerfeind d.o.o. koja se kao partner u Akcij priključila Udruzi Hrvatska reprezentacija. Akcija je dugoročna i biti će zaključena kada se uruče posljednja od 21-ih kolica za bavljenje sportom.

 

                                                                                                                         Predsjednik

                                                                                                         Udruge Hrvatska reprezentacija

                                                                                                                     prof. Dean Caput      

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.