Hrvatski stolnotenisači i dalje u svjetskom vrhu

Prema najnovijoj rang listi Svjetske stolnoteniske federacije, hrvatski paraolimpijski stolnotenisači i stolnotenisačice i dalje su među najboljima u svojim kategorijama.

Rang lista za kolovoz donijela je neke male promjene u poretku, međutim najvažnije stvari nisu se mijenjale. Aktualna svjetska, europska i paraolimpijska pobjednica Sandra Paović i dalje je vodeća u svojoj kategoriji 6 s ukupno 1485 bodova, čak za sto bodova više od svoje prve pratiteljice, Ukrajinke Maryne Lytovichenko.

Odličan plasman zadržale su srebrne s prošlogodišnjih Paraolimpijskih igara, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Anđela je trenutno na četvrtom mjestu u kategoriji 3, dok je u istoj kategoriji Helena Dretar Karić na 11. mjestu. U kategoriji 4 Jelena Šišić je na 26. mjestu, a u kategoriji 10 Mirjana Lučić zauzima visoko osmo mjesto.

Što se tiče muške konkurencije i naših stolnotenisača, u kategoriji 1 Daniel Lazov je na 22. mjestu, u kategoriji 2 Damir Vuković je na 45. mjestu, u kategoriji 3 Nino Basa je na 78. mjestu, u kategoriji 4 Tomislav Špalj je na 18. mjestu, Zoran Križanec je na 28. mjestu dok u kategoriji 6 Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović zauzimaju 7., odnosno 15. mjesto.

Također, Pavao Jozić u svojoj kategoriji 6 vodeći je junior svijeta s 1298 bodova, za 65 bodova više od Amerikanca Iana Philipa Seidenfelda.

Izvor: HPO

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.