Izvješće PK Natator:29. Memorial Boštjana Mariniča u plivanju osoba s invaliditetom

Plivačko natjecanje održano je u malom 25m bazenu, a uz domaćine Slovence koji su nastupili s svojih 8 klubova, iz Hrvatske je nastupila nepotpuna mlada reprezentacija plivača i plivačica HPOa iz naša tri kluba. PK Forca, PK Barok i PK Natator.

Napomenuo bih da su domaćini naknadno izmijenili propozicije i to da nastupaju plivači i plivačice u dvije starosne kategorije i to do 15 godina starosti i od 16-19 godina starosti. Zbog toga su naši Karlo Knežević, Marija Horvačić i Marija Pinjuh nastupili van konkurencije. Dok je naknadno ubačena i disciplina 50m leđno koja nije bila u propozicijama, pa zbog toga nitko od naših plivača nije plivao tu disciplinu.

Poredak se vršio u navedenim starosnim kategorijama i to samo u MD klasi, ali prema isplivanom vremenu, a ne po bodovima. Tako da su tu bili zakinuti plivači nižih klasa i klase S14.

Naši plivači imali su ukupno 40 nastupa i od toga isplivali 26 osobnih rekorda. Za plasma se gledalo 32 nastupa ( jer 8 nastupa bilo je van konkurencije ) i od toga naši plivači osvojili su 11 prvih mjesta, 6 drugih i 7 trećih mjesta.

Nažalost samo tjedan dana prije natjecanja naš plivač Dario Burić slomio je palčanu kost, te zbog toga nije nastupio ( HPO je bio obaviješten ). Dok još nije nastupio i Tomislav Prša koji je ovaj tjedan saznao da je obavezan bio biti na nastavi u školi ovu subotu, jer je škola odrađivala zaostatke i nisu ga pustili na natjecanje ( ovjerena ispričnica iz škole je u prilogu ovoga izvještaja ).

Treneri u pratnji bili su: Nikolina Gudiček, Ivan Perzel i Ferdinand Major. Uz nas bili su još roditelji: Sirotich ( vozio iz Rijeke ), Rajković ( vozio iz Varaždina ), Pinjuh, Vićan, Badrov i Hanžek. Napomenuo bih da su roditelji Pinjuh i Hanžek išli na račun PK Natator, kao i naš stariji plivač Ivan Opačak koji je isto pomagao oko plivača.

Autor: Ferdinand Major

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.