Kuglači SKS Zagreb najuspješniji na 24. PH u kuglanju za slijepe 2016.

KOPRIVNICA – U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih, Športske udruge slijepih Podravina i Kuglačkog saveza KC KŽ, na Kuglani 2 u Koprivnici je održana završnica 24. Pojedinačnog PH u kuglanju za slijepe i slabovidne. Na ovom PH nastupila su 32 natjecatelja (8 kuglačica i 24 kuglača) iz 9 klubova. Isti su se kvalificirali na završnicu kroz 1. i 2. Kuglačku ligu HŠSS u 2015/2016. godini.

Ovo PH otvorio je župan KC KŽ g. Darko Koren u pratnji dožupana g. Ivana Pala, u ime grada Koprivnice natjecatelje pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski, a u ime Kuglačkog saveza KC KŽ g. Rožmarić, predsjednik

Prvog dana nastupa u subotu, vrijedi istaknuti rezultat Petre Deše u B1 kategoriji iz Zagreba, koja srušila odličnih 630 čunjeva. Deša je i drugi dan ponovila odličan rezultat srušivši 625 čunjeva te je osvojila prvo mjesto

U konkurenciji kuglača u B1 kategoriji prvo mjesto osvojio je Stjepan Đunđek. On je ukupno srušio 1173 čunja, srebro je pripalo Ranku Milutinoviću s dva ujednačeno dobra nastupa, srušio je 1087 čunjeva, a broncu je osvojio Enver Jusić  s ukupno srušenih 1004 čunja.

U B2 kod kuglačica Srebro je pripalo Nermini Mehulić s ukupno srušenih 1256 čunjeva, a u B3 kategoriji prvo mjesto osvojila je Ruža Markešić. U istoj kategoriji kod kuglača Mirko Štajdohar osvojio je nesretno 4 mjesto.

Članovi SKS Zagreba po broju osvojenih medalja na ovom PH bili su najuspješniji: osvojena su 3 zlata, 1 srebro i 1 bronca.

Fotogalerija : http://www.hsss-cbsa.hr/fotogalerije/80/

ekst i foto : Ruža Markešić

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.