Kuglanje - Prvi pokal Kranja

KRANJ – U subotu 3. prosinca 2005. održan  je Prvi pokal Kranja, ujedno i prvi turnir na kojem se natjecalo samo u pojedinačnoj konkurenciji. Bacalo se 120 hitaca na odličnoj osmostaznoj kuglani. ŠKS Zagreb predstavljali su Stjepan Ðunđek, Ivan Ptiček, Stanko Jerković, Mirko Štajdohar, Zlatko Butko i Ruža Markešić. Kako nije bilo ekipnog plasmana, svi su se borili za medalju u svojoj kategoriji. Za pehar sponzora, varionice Triglav, u apsolutnoj kategoriji za muške i žene borili su se svi iz kategorija B1, B2 i B3 s pripadajućim postotcima na rezultat po pravilima IBSE. Npr., igrač kategorije B1 na svoj je rezultat dobio 25% bonusa, a igrač kategorije B2 5%. Tako je bilo i kod žena. Osim apsolutne kategorije za žene i muškarce, postojala je i kategorija u koju su išli svi rezultati natjecanja, i muški i ženski. Bila je to borba za veliki pehar Kranja, čiji je sponzor općina. Kako su se za ovaj pehar natjecale i žene, one su dobile bonus od 25% u B1, a 5% u B2 i B3 kategoriji. Nastupilo je ukupno 45 natjecatelja. Iz Hrvatske su bile tri ekipe: Rijeka, Zagreb i Slavonski Brod. Iz Slovenije je bilo pet ekipa.

Kuglači Zagreba postigli su sljedeće rezultate pojedinačno u svakoj kategoriji: u kategoriji B1 Ðunđek je bio prvi s 574 srušena čunja, u kategoriji B2 Jerković je zauzeo treće mjesto sa 665 čunjeva, a Ptiček je bio tradicionalno četvrti sa 645 čunjeva. U kategriji B3 Štajdohar je srušio 726, a Butko 646 čunjeva. U ženskoj kategoriji B3 Markešić je bila druga s 708 čunjeva.

U apsolutnoj muškoj kategoriji nastupio je 41 natjecatelj, a pehare su osvojili Štajdohar za prvo mjesto (726 čunjeva) i Ðunđek za drugo mjesto (718, tj. 574 plus 25% bonusa na rezultat). Jerković je osvojio šesto mjesto (698), Ptiček (678) deseto, a Butko 16. mjesto (646).  

U apsolutnoj ženskoj kategoriji Ruža Markešić osvojila je drugo mjesto s 708 čunjeva, prva je bila Fras iz Celja sa 725.   Za pobjednika u skupnoj apsolutnoj kategoriji i veliki pehar Kranja natjecalo se ukupno 50 muškarca i žena, a svi su dobili postotke na rezultat po pravilima IBSE. 


Ruža Markešić


Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.