Održano 20. Prvenstvo Hrvatske u atletici osoba s invaliditetom

 

Dana 13. Svibnja održano je Pojedinačno i Ekipno prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom. Pobjednik u ekipnom dijelu natjecanja je AKOSI Agram iz Zagreba, a u pojedinačnom dijelu najkvalitetnije rezultate su ostvarili atletičari našeg kluba: Zoran Talić u disciplini skok u dalj s preskočenih 7,12 metara, i Ivan Katanušić – kat. F44 – natkoljenična amputacija(disk - 54,75, kugla - 15,60).

Naš klub se vratio tamo gdje je bio 9 godina a zatim su dvije godine bili prvaci atletičari iz Rijeke.

Koliko smo bili dominantni govori i podatak da da smo osvojili 106 bodoba a drugo mjesto je osvojila ekipa Uspon-a iz Velike Gorice s 53 boda s treći su bili atletičari AKOSI SRCE iz Rijeke sa 42 boda.

Prvaci Hrvatske uz gore navedene rezultate bili su:

1. Talić Zoran – kat.F/T 20 - Osobe s teškoćama u razvoju u trci na 100m,

2. Kristina Ivanković – kat. F13 – slabovidni – bacanje kugle,

3. Marija Vidaček – kat. F12 – slabovidni - bacanje koplja,

4. Marijan Pajvot – kat. F37 – cerebralna paraliza – bacanje koplja,

5. Mladen Tomić – kat. F42 – natkoljenična amputacija – bacanje koplja,

6. Petra Štruklec – kat. F40 – niski rastom- bacanje diska.

Drugo mjesto osvojili su: Mladen Tomić-kugla, Marijan Presečan – kugla, Kristina Škrlec – kugla i disk, Kristina Ivanković- koplje, Eva Blažević-koplje, Branko Lončar- skok udalj, Ivana Vlahović -200m, Matija Mulavdić-100m,  Nina Salopek- 100m, Karlo Božić-100m, Luka Đukez- 200m,Mario Kišak – 200m i t.d.      svi Rezultati – u privitku

Slijedeće natjecanje na kojem će nastupiti naši atletičari jeste CRO OPEN koji će se održati u Zagrebu 27. i 28. svibnja i gdje očekujemo da ispunimo veći broj normi za odlazak na Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom koje će se održati u Londonu u srpnju mjesecu 2017.

Napisao: Branko Omazić

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.