Održano Otvoreno atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom CRO OPEN 2018

Na splitskom stadionu Park mladeži u subotu je počelo dvodnevno Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojem sudjeluje gotovo 100 natjecatelja iz osam zemlja.

Natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Austrije, Češke, Crne Gore, Slovačke, Srbije i Slovenije nadmeću se u deset atletskih disciplina.

Otvarajući ovo natjecanje izaslanik splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Ivan Veštić je istaknuo kako Split želi biti dobar domaćin ovog natjecanja.

“Potrudili smo se da vam u Splitu priuštimo što bolje uvjete za natjecanje,” rekao je Veštić koji je i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Predsjednik Hrvatskog atletskog savez osoba s invaliditetom Tomislav Krstičević je istaknuo da mu je drago što se ovo natjecanje održava u Splitu gdje su povoljniji klimatski uvjeti.
“Godinama smo održavali ovo natjecanje u kontinentalnom dijelu Hrvatske u kišnim uvjetima, ali ovaj put nam je grad Split izašao u susrest i pružio nam lijepo vrijeme, sunce i more, a to je za nas veliki iskorak” kazao je Krističević.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić (na fotografiji uz Zlatka Matešu) je istaknuo kako se otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom po prvi puta održava u Splitu.

“Do sada smo ovo natjecanje održavali ‘na kopnu’ a sada smo po prvi put u Splitu i vjerujem kako će ubuduće postati tradicija da što više ovakvih natjecanja održavamo u tom gradu”, kazao je Kovačić. Po njegovim riječima iznimno je važno što ovom natjecanju nazoče predsjednik Hrvatskog atletskog saveza za osoba s invaliditetom Tomislav Krstičević i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić jer će to pridonijeti napretku sporta za osobe invaliditetom u Hrvatskoj.

Iz Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Agram nastupili su:

Mladen Tomić kugla F63 - 11,30 – 3. mjesto, koplje F63 – 33,31 – 2. mjesto

Luka Đukez kugla F38 - 7,91 – 7mjesto, trčanje 200m T38 – 35,30 – 3. mjesto

Srećko Martić kugla F36 - 6,51 – 9. mjesto, trčanje 200m T36 –40,24 - 4. mjesto

Dominik Mišljenović trčanje 100m T20 - 12,88 – 2. mjesto

Matija Muladović trčanje 100m T20 -12,98 – 3. mjesto

Marija Kovačić koplje F12 - 27,65 – 3. mjesto

Petar Malkoč kugla F32 - 4,62 – 7. mjesto, koplje F32 - 11,67 – 3. mjesto, čunj F32 – 13,02 – 8.mjesto

Marijan Presečan kugla F53 – 6,39 – 3. mjesto, koplje F53 – 12,82 – 4. mjesto

Zoran Talić skok u dalj T20 – 6,92 – 1. mjesto

Branko Lončar trčanje 400m T20 – 56,55 – 1 mjesto

Petra Šruklec kugla F40 – 4,70 – 5 mjesto, disk F40 – 13,40 – 2. mjesto

Kristina Škrlex disk F12 – 21,58 – 3. mjesto

 

 

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.