Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u boćanju za mlade

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom u suradnji sa Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom u subotu 14.05.2016. u COO Dubrava, organizirali su Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u boćanju za mlade. Na natjecanju je sudjelovao 31 mladi sportaš i to iz COO Dubrava, CO Goljak, BK Željko Klepač Uriho, BK Pulac iz Rijeke, BK Nada iz Požege i BK Dan iz Slavonskog broda. Natjecanje je održano u 3 kategorije BC1, BC2 i BC4 za mlade i kadete.  

Svečanom otvorenju nakon uvodnih riječi voditeljice Jasne Škrabo, nazočnim sportašima obratio se i naš novi predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom g. Damir Juren, te svečano otvorio natjecanje.   

Bilo je velikog veselja zbog svake pobjede protivnika, a i poneka suzica je pala radi izgubljene utakmice. Nažalost nisu svi uspjeli osvojiti medalje, ali su zato svi sudionici natjecanja dobili svoje diplome za sudjelovanje na Prvenstvu.

Ukupni poredak po kategorijama:

BC1 JUNIORI

1. Petar Čigir – COO Dubrava

2. Josip Karivan – CO Goljak

3. Filip Đuranec – CO Goljak

BC1 KADETI

1. Dora Brnić – BK Pulac Rijeka

2. Dominik Ugarković – CO Goljak

3. Magdalena Movrić – COO Dubrava

BC2  JUNIORI

1. Luka Wagner – BK Pulac Rijeka

2. Monika Hace – BK Nada Požega

3. Mato Horvat – BK Dan Sl.Brod

BC2 KADETI

1. Marija Belas – COO Dubrava

2. Nikola Fučkala – CO Goljak

3. Karlo Plehanđić – CO Goljak

BC4 JUNIORI

1. Filip Franić – COO Dubrava

2. Nikolina Bebek – COO Dubrava

3. Lucija Tonković – COO Dubrava

BC 4 KADETI

1. Denis Ajkić – COO Dubrava

2. Magdalena Jelenčić – COO Dubrava

3. Ivan Svibovec – COO Dubrava

 

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.