PK NATATOR: Izvještaj s regionalnog prvenstva Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom

9. travnja 2016. na bazenima Višnjik u Zadru po prvi puta održano je Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom u 25m bazenu. U konkurenciji   zemalja i  klubova ( ukupno  natjecatelja ) PK Natator imao je ukupno 33 natjecatelja ( 19 muških i 14 ženskih ) koji su imali ukupno 104 starta ( 58 muški i 46 žene ). Od toga naši plivači isplivali su 62 osobna rekorda i osvojili ukupno  58 prvih mjesta, 16 drugih i 11 trećih. Poredak se vršio u apsolutnoj konkurenciji po klasama.

Treba istaknuti našeg mladog plivača koji je po prvi puta nastupio na natjecanju, a to je Dino Šestanović, a od starijih plivača po prvi puta nastupili su Ivan Miličević i Filip Kozjak. Nažalost trebala je po prvi puta nastupiti i naša mlada plivačica Vita Jeričević, ali nažalost dan prije natjecanja se razbolila ( šarlah ) i nije mogla nastupiti.

Za kraj zahvalio bih PK Zadar na lijepom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji, pogotovo što su po prvi puta organizirali plivačko natjecanje za osobe s invaliditetom.

Uz plivače u pratnji bili su treneri: Sara Brajković, Ivan Perzel i Ferdinand Major.

 

Tekst: Ferdinand Major

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.