POI Rio - Mužinić u četvrtfinalu, Dretar Karić i Lučić ispale

RIO DE JANEIRO, Hrvatska stolnotenisačica Anđela Mužinić plasirala se u četvrtfinale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru, dok su Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić završile nastup u pojedinačnoj konkurenciji.

Mužinić je u dvoboju osmine finala kategorije 3 u kojoj nastupaju igračice u kolicima, pobijedila Turkinju Hatice Duman 3-1 (11-4, 11-7, 4-11, 13-11).

Mladu 23-godišnju Splićanku u četvrtfinalu očekuje Šveđanka Anna-Carin Ahlquist koja je u osmini finala bila slobodan.

Nažalost, druga naša predstavnica u toj kategoriji, Helena Dretar Karić poražena je u osmini finala od Britanke Sare Head 0-3 (8-11, 8-11, 6-11). Dretar Karić je plasman u osminu finala izborila nakon što je u susretu posljednjeg kola skupine C u izravnom dvoboju za prolaz pobijedila Tajlanđanku Dararat Asayut 3-0 (11-9, 11-9, 11-6).

Od daljnjeg nastupa na paraolimpijskim igrama oprostila se i Mirjana Lučić. U susretu posljednjeg, trećeg kola skupine A kategorije 10 izgubila je od Brazilke Brune Costa Alexandre 0-3 (8-11, 4-11, 3-11) osvojivši treće mjesto u skupini.

"Velika je stvar što su se cure plasirale na ovako veliko natjecanje. Pogotovo ovdje u Brazil, gdje u dvorani doživljavamo nogometnu atmosferu. Zadovoljna sam rezultatima koje su cure ostvarile, tri od četiri su prošle dalje, Sandra Paović je stigla do polufinala, a Anđela Mužinić se plasirala u četvrtfinale. Mirjana Lučić je također bila blizu prolaza skupine i zasluženo je nastupila u Riju," kazala je trenerica reprezentacije Mirela Šikoronja.

Izvor: Hina

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.