POI Rio - Sandra Paović ušla u finale, Mužinić izgubila četvrtfinale

RIO DE JANEIRO, 11. rujna 2016. (Hina) - Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u finale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u polufinalnom susretu kategorije 6 pobijedila Ukrajinku Marinu Litovčenko 3-1 (11-6, 11-8, 10-12, 11-9).

Paović je ulaskom u finale osigurala treću medalju za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru nakon što je Zoran Talić osvojio srebro u skoku u dalj, a Velimir Šandor broncu u bacanju diska.

Paović je u Rijo stigla kao aktualna svjetska i europska prvakinja, a svoj pobjednički niz nastavila je i u dvorani Riocentro.

"Ovaj turnir je iznimno težak za Sandru jer od nje svi očekuju, ne samo medaljum već i zlato," kazala je trenerica hrvatske reprezentacije Mirela Šikoronja.

Nakon što je dobila prva dva seta, Paović je u trećem setu imala vodstvo 9-5, a potom i meč loptu na 10-9. No, ipak je ispustila set. Četvrti set je bio izjednačen do 9-9, a tada je Sandra dobila dva vezana poena za pobjedu i ulazak u finale gdje je očekuje Njemica Steffi Grebe koja je sa 3-2 pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjnsku.

"Litovčenko je iznimno neugodna suparnica. Bio je to fizički i psihološki težak meč," dodala je Šikoronja.

Nažalost, Anđela Mužinić nije se uspjela plasirati u polufinale kategorije 3 nakon što je u četvrtfinalu izgubila od prve igračice svijeta Šveđanke Anne-Carin Ahlquist 2-3 (11-3, 10-12, 7-11, 11-3, 5-11).

Mlada Splićanka je gubila 0-1 i 1-2 u setovima i oba se puta vraćala. Nažalost, odlučujući, peti set je ipak otišao na stranu Ahlquist .

"Anđela nažalost, nije uspjela. Bilo je to finale prije finala. Igrala je odlično, ali je u završnici malo popustila," dodala je trenerica hrvatske reprezentacije.

Izvor: HINA

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.