POI Rio Stolni tenis: Pobjede Mužinić i Paović, poraz H. Dretar Karić

RIO DE JANEIRO, Hrvatske stolnotenisačice Sandra Paović i Anđela Mužinić otvorile su paraolimpijske igre u Rio de Janeiru pobjedama, dok je Helena Dretar Karić upisala poraz u susretu 1. kola.

Paović je u susretu 1. kola A skupine pobijedila Koreanku Kunwoo Lee 3-0 (11-7, 11-1, 11-4).

Aktualna svjetska i europska prvakinja nije dozvolila nikakvo iznenađenje i za svega 17 minuta je obavila sav posao. U 2. kolu, 9. rujna očekuje je Ukrajinka Antonina Khodzinskaja.

Uspješna je bila i Anđela Mužinić koja je u dvoboju 1. kola D skupine bila bolja od Koreanke Ok Kim 3-0 (11-6, 11-5, 11-4). Mužinić večeras još očekuje meč protiv Talijanke Michele Brunelli.

Helena Dretar Karić je u susretu 1. kola skupine C izgubila od Kineskinje Juan Xue 1-3 (8-11, 2-11, 11-8, 8-11).

Večeras kasno po hrvatskom vremenu nastupa i četvrta hrvatska stolnotenisačica Mirjana Lučić koju u susretu 1. kola očekuje dvoboj protiv Kineskinje Qian Yang.

Izvor: Hina

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.