Povijesni uspjeh: Hrvatski stolnotenisači s invaliditetom osvojili ukupno 11 medalja u Italiji

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija osoba s invaliditetom zaključila je nastup na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Italije u Lignanu osvojivši još tri medalje, čime je stigla do ukupno 11 odličja.

Posljednjeg dana natjecanja hrvatski stolnotenisači su osvojili zlato i dva srebra.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su u kategoriji 1-3 u finalu pobijedile Talijanke Michelu Brunelli i Giadu Rossizu sa 2-1  i tako nastavile svoj zlatni niz.

Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić su u kategoriji 6 u finalu izgubili od Rumunja Bobija Simona i Švicarca Valentina Kneusa 1-2, dok su Zoran Križanec i Tomislav Špalj u kategoriji 5. osvojili srebro nakon što su u finalu izgubili od srpske reprezentacije 1-2.

Hrvatska stolnoteniska vrsta je u Lignanu osvojila ukupno 11 odličja. U seniorskoj konkurenciji tri zlata, dva srebra i broncu, u juniorskoj konkurenciji zlato i broncu, a u ekipnoj konkurenciji zlato i dva srebra.

U Lignanu se od 26. veljače do 5. ožujka nadmetalo 240 seniora i 74 juniorke i juniora.

Međunarodno prvenstvo Italije imalo je faktor 40 što znači da je po konkurenciji i kvaliteti sudionika bilo rangirano odmah poslije europskog prvenstva, koje će se u rujnu održati u slovenskom Laškom.

Iduće veliko natjecanje koje očekuje hrvatske stolnotenisačice i stolnotenisače je ekipno svjetsko prvenstvo u Bratislavi, u svibnju ove godine.

Izvor: Hina

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.