SKS ZAGREB EKIPNI PRVACI HRVATSKE U KUGLANJU ZA SLIJEPE 2016/2017

Na kuglani u Požegi u subotu 04.03.2017., održano je posljednje 6. kolo u 1. Hrvatskog kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne u sezoni 2016/2017.

U posljednjem kolu odlučivalo se tko će biti ekipni prvak RH za ovogodišnju sezonu. Borba se vodila između klubova SKS Rijeka i SKS Zagreb. Ekipa SKS Zagreba u posljednje kolo donijela je ukupno 5 bodova prednosti u odnosu na ekipu SKS Rijeke (44:39). U ovom 6. kolu uvjerljivo najbolji ekipno su bili kuglači SKS Rijeke i osvojili su novih 10 bodova za poredak.

SKS Zagreb osvojio je drugo mjesto i novih 8 bodova za plasman u 6.kolu i time smo zadržali prednost u ukupnom poretku te su osvojili naslov ekipnih prvaka RH za sezonu 2016/2017., ispred Rijeke;  52:49 na kraju u bodovima. 

SKS Zagreb je u 6 kola imao je 3 prva mjesta, 2 druga i 1 treće mjesto. Za ekipu su nastupali kroz 6 kola: Petra Deša, Stjepan Đunđek, Nermina Mehulić, Ruža Markešić i Mirko Štajdohar.

Treće mjesto u ovogodišnjoj sezoni osvojili su kuglači iz ŠUS „Svjetlost“ iz Osijeka. Osječani su ukupno osvojili 38 bodova.

 

Ekipni plasman, u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne 2016/2017

1. SKS ZAGREB, 52 boda

2. SKS RIJEKA, 49 bodova

3. ŠUS SVJETLOST, OS 38 bodova

4. ŠUS PODRAVINA KC, 27 bodova

5. ŠUS ZLATNA DOLINA, PŽ , 25 bodova

6. ŠRUS SL.BROD, 24 boda

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.