STKI URIHO: Uskrsni turnir Katoličke stolnoteniske lige

U nedjelju 20. ožujka, na samu Cvjetnicu, u dvorani Dragutina Šurbeka održan je Uskrsni turnir Katoličke stolnoteniske lige.

Susreti su odigrani između stolnotenisača s invaliditetom iz STKI URIHO i STKI Samobor i Sveta Nedelja te stolnotenisača iz Katoličke stolnoteniske lige Zagrebačke nadbiskupije.

Natjecanje su organizirali Stolnoteniski klub invalida URIHO i Zagrebačka nadbiskupija, a započeo je zajedničkom molitvom svih prisutnih.

“Budući da STKI URIHO ima suradnju s Katoličkom ligom Zagrebačke nadbiskupije u stolnom tenisu, turnir je bio međusobna suradnja u znaku prijateljstva. Organiziran je povodom blagdana sv. Josipa, zaštitnika Katoličke lige, kao i zaštitnika radnika. Ovo je prva godina i nadam se da će postati tradicionalan turnir”, rekla je organizatorica Ivana Knežević Šambić, profesorica kineziologije i profesionalna trenerica u Zagrebačkom športskom savezu za osobe s invaliditetom.

Sudionici natjecanja bili su raspoređeni u dvije kategorije: seniore i kategoriju 11 za osobe s intelektualnim teškoćama. Igralo se na pet stolova, a sami sudionici su sudili.

Sudjelovalo je 24 natjecatelja: većinom iz STKI URIHO i Zagrebačke nadbiskupije, dok je jedan natjecatelj bio iz STKI Samobor i Sveta Nedelja. Jedini igrač u kolicima bio je Karlo Kopčić.

U kategoriji seniori pobjedu je odnio Dejan Lukić iz Nadbiskupije zagrebačke. Drugo mjesto osvojio je Martin Pendel, a treće Karlo Kopčić, oboje iz STKI-a URIHO.

“Bilo je dobro, ali naporno jer sam bio jedini u kolicima. Osvojio sam treće mjesto. Mislim da sam spreman za Državno prvenstvo, jer ovo su sve dobri pokazatelji. Svojim bodovima pridonijet ću ekipnom uspjehu”, rekao je Kopčić.

U kategoriji 11, za osobe s intelektualnim teškoćama, pobjedu su odnijeli trojica natjecatelja iz STKI-a URIHO, Zagreb: Jelica Batarelo prva, Krunoslav Hajduković Prinčić drugi i Vladimir Kozarić treći.

Medalje je pobjednicima podijelio Davor Seljan, izaslanik sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Posebnu medalju dobila je Marija Kozarić, i to za vjerno navijanje za igrače URIHO-a kroz dugi niz godina.

“Sve lige u sklopu Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije imaju i svoje uskrsne turnire. Tako i stolni tenis. Zadovoljni smo ovim turnirom. URIHO je naš stalni suradnik u ovoj ligi. Do ove sezone Katolička stolnoteniska liga igrala se po ligaški i u župama i u zajednicama. Ove sezone ova liga se igra turnirski. Prije ovog turnira bio je Božićni turnir koji se održao u Borovju. Želja nam je krenuti opet na ligaški sistem. Vrijeme će pokazati što i kako dalje”, rekao je Davor Seljan, vanjski suradnik Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Jadranka Blagus, predsjednica STKI-a URIHO te dopredsjednica i suosnivačica Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom, nadodala je:

“Ovo je posljednji turnir pred Državno prvenstvo u stolnom tenisu u Vinkovcima. Bit će još lagani treninzi do prvog travnja. Nadam se da smo spremni po deveti put za redom obraniti titulu najboljih. Vjerujem u naše stolnotenisače i stolnotenisačice te sam posebno ponosna na njih, kao i na njihove trenere. Ovaj puta u Vinkovce ide 45 igrača iz URIHO-a, s time da kategorija 11 ide u neograničenom broju, budući im je to jedini turnir u godini, a redovito idu na treninge. Najmasovnija smo ekipa sportaša u Hrvatskoj. Zahvaljujemo se ustanovi URIHO i ravnatelju Josipu Držaiću što nam je omogućio da sudjelujemo na Državnom prvenstvu i što ima osjećaja prema osobama s invaliditetom. Jer bez toga ni naš Klub stolnotenisača ne bi napredovao. Prošle godine posvetili smo natjecanje Marku Damjanoviću, zato jer je bio bolestan. Mislili smo ove godine da ga nećemo nikome posvećivati, međutim u međuvremenu je preminuo jedan od najboljih stolnotenisača – Samuel Balent, u 24. godini. Tako da će prvo mjesto biti posvećeno samo njemu.”

Izvor: IN PORTAL

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.