Svjetsko prvenstvo u atletici za juniore Nottwil 2017.: 4 medalje za Hrvatsku

Prvi puta WPA (World para Athletics - bivši IPC Athletics) organiziralo je svjetsko juniorsko prvenstvo u atletici.

Prvenstvo se održalo u Nottwilu (Švicarska) u poznatom Centru za paraplegiju. Natjecanja su se održavala od 3. do 6. kolovoza, a nastupilo je ukupno 275 sportaša iz 41 zemlje.

Hrvatsku su predstavljala četiri izvrsna mlada reprezentativca (tri sportaša i jedna sportašica) i to: Matej KamčarčikErik Fabian KaurinDominik Počekal i Petra Štruklec.

Dominik Počekal osvojio je zlatnu medalju s novim osobnim rekordom 23,24m u bacanju diska kategorije F-57, dok je u bacanju kugle osvojio drugo mjesto i srebrno odličje s rezultatom 9,98m. U kategoriji F-46 nastupio je Erik Kaurin Fabian u bacanju kugle te osvojio drugo mjesto s rezultatom 9,98m. Petra Štuklec u bacanju diska u kategoriji F-41 osvojila je srebrnu medalju.

Izvor: HPO

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.