Tradicionalni kuglački turnir u Vinkovcima

Image

VIROVITICA – U Virovitici je 26. studenog 2005. održan tradicionalni kuglački turnir u organizaciji Udruge slijepih Virovitičko-podravske županije, koja je ujedno slavila i 50 godina svoga rada pa je i atmosfera bila slavljenička. Ekipu Zagreba predstavljali su Stjepan Ðunđek (B1), Stanko Jerković (B2) i Ruža Markešić (B3) kao zamjena za Mirka Štajdohara, kao i u Ljubljani, jer je on bio spriječen. Nastupilo je ukupno sedam ekipa, bacalo se 100 hitaca. Zagreb je nadmoćno osvojio prvo mjesto, opet ispred Rijeke. U pojedinačnoj konkurenciji Stjepan Ðunđek osvojio je prvo mjesto s odličnim rezultatom, sa 435 srušenih čunjeva. Ivan Ptiček je konačno osvojio prvo mjesto (u Ljubljani je bio drugi za jedan bod) srušivši 562 čunja, što je bio i najbolji rezultat cijeloga natjecanja. Drugi je bio Stanko Jerković s 511 srušenih čunjeva. Zlatko Butko nastupio je u B3 kategoriji te osvojio treće mjesto s 514 čunjeva. U kategoriji žena Ruža Markešić bila je prva s 523 čunja.
Kao što sam rekla, Udruga je slavila 50 godina djelovanja. Na svečanoj večeri podijeljene su plakete, koje su za uspješnu suradnju dobili Zagreb, Osijek i Koprivnica. Pobjednicima su medalje i pehare podijelili gradonačelnik, župan i tajnik Županijskog športskog saveza.


Ruža Markešić

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.