U Ggospiću započela ovogodišnja kampanja "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

Gospić, 4. travnja 2016. god. - Obilježavanjem Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju započela je ovogodišnja kampanja "Zajedno za hrvatsku bez mina".

NE ULAZITE U MINSKI SUMNJIVA PODRUČJA!

POŠTUJTE ZNAKOVE OPASNOSTI!

UKOLIKO PRONAĐETE SUMNJIV PREDMET, NI U KOM SLUČAJU GA NE DIRAJTE VEĆ TO PREPUSTITE STRUČNJACIMA –NAZOVITE BROJEVE 192 ILI 112!

BUDITE SVJESNI MINA!

BUDITE SVJESNI MINSKE OPASNOSTI!

To su bile glavne poruke koje su poslane s Trga Stjepana Radića u Gospiću  na kojem se okupilo preko 400 vrtićke i osnovnoškolske djece. Djeca su sa zanimanjem pratila i sudjelovala u programu koji su za njih zajednički pripremili HCR, MUP, Grad Gospić, Invalidski odbojkaški klub "Zagreb", Udruga "BEMBO" i Udruga MainAid. Osim što su pomogli organizacijski, gradonačelnik Petar Krmpotić i župan Milan Kolić su se istakli i u igri sjedeće odbojke. U igri su im se pridružili i ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec i Žarko Plevnik, autor knjige „CRVENI FIĆO“ čiji prihod od prodaje ide u fond za humanitarno razminiranje.

Foto galerija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1081335348583605.1073741835.276273469089801&type=1&l=1f9b8cfa18

Autor teksta: Damir Kasap

Foto: Mile Ćorluka

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.