Obavijest

Planinarski poziv!

Izlet “Pruži mi ruku OSI – zajedno do Japice 2022.” namijenjen je osobama s invaliditetom. Bez obzira na vrstu invaliditeta svaka se osoba može uputiti na planinarski izlet koji je primjeren NJENIM psiho-fizičkim ograničenjima i preostalim sposobnostima. Cilj ovog izleta je okupiti astmu, podršku, autizam, pomoć, cerebralnu paralizu, prijateljstvo, dijabetes, druženje, intelektualne teškoće, suradnju, mišićnu distrofiju, motivaciju, nagluhost, pozitivu, operaciju kukova, zadovoljstvo, probleme s koljenima, zafrkanciju, rak, sreću, sljepoću i ponos …
Kao planinarska podrška na izletu će biti vodiči i članovi HPD Željezničar s prijateljima iz HPD Cesargrad, svi puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje.
Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima olakšati vođenje pažljivim slušanjem uputa i odgovornim  ponašanjem tijekom trajanja izleta. Trasa izleta nije tehnički zahtjevna, staza se blago uspinje ili spušta. Svaka “kondicija” je dobrodošla a tempo hodnje bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika  izleta. Trajanje hodnje predviđeno je na sveukupno cca 4 sata “gore-dolje” (plus pauza kod planinarske kuće). Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, zaštita od sunca, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove! Ispod vrha Japica  nalazi se planinarska kuća Cesargrad opskrbljena pićem. Prilikom informiranja i prijave potrebno je obavezno pojasniti posebnosti invaliditeta jer će te informacije odrediti broj sudionika  na izletu. Sudjelovanje na izletu vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljskoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene pratiteljske podrške tijekom hodnje o čemu odluku donose vodiči izleta.
Važno: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodiči imaju pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.
Vodiči: Ivan Kobeščak, Željko Brdal
U ustrajnosti leži razlika između uspjeha i neuspjeha, između ostvarenja i odustajanja.
Trasa izleta: Tuhelj – vrh Japica – pl. kuća Cesargrad – Klanjec
Mjesto polaska: parkiralište OŠ Lijepa naša, Tuhelj
Vrijeme polaska: 09:09 sati
Prijevoz: osobni automobili
Prijevoz vozača Tuhelj – Klanjec (gdje ostavljaju aute) – Tuhelj omogućit će HPD Cesargrad
Dan: nedjelja 3. srpnja 2022.
Informacije: Željko Brdal – mobitel 091 517 17 47
Prijave: Rok za prijavu: utorak 28. lipnja 2022.
Prijava na e-poštu: ema.jurkin@gmail.com

Još sličnih članaka

Back to top button