Banja Luka - 7. vikend za slijepe i slabovidne osobe

 

U Banja Luci, 22. listopada, održan je 7. Vikend sporta za slijepe i slabovidne osobe. Natjecanja su održana u kuglanju i goalballu.Predstavnici Hrvatske su bili najuspješniji. SKS Zagreb u ekipnom dijelu kuglačkog turnira  uvjerljivo je  osvojio  prvo mjesto. Kuglači su bili i vrlo uspješni i u pojedinačnom dijelu natjecanja prvi s odličnim rezultatima su bili u B1 Stjepan Đunđek i Petra Deša, u B2 Stanko Jerković, a u B3 Ruža Markešić. Natjecanje je organizirala Gradska organizacija slijepih Banja Luka. Osim natjecatelja iz Hrvatske na turniru su sudjelovali kuglači iz Slovenije i Srbije.

REZULTATI:

B1

1. Stjepan ĐUNĐEK, 576, ZAGREB
2. Stojan BJELAJAC, 558, OSIJEK
3. Radomir RADANOVIĆ, 518, BANJA LUKA

B2

1. Stanko JERKOVIĆ, 742, ZAGREB
2. Momir STANIŠLJEVIĆ, 679, BANJA LUKA
3. Igor ŽAGAR, 673, LJUBLJANA

B3

1. Miro RUS, 723, LJUBLJANA
2. Damir PETRUŠANEC, 714, POŽAREVAC
3. Draženko BROZIĆ, 713, KARLOVAC
5. MIRKO ŠTAJDOHAR, 697, ZAGREB

ŽENE

B1

1. Petra DEŠA, 504, ZAGREB
2. Gordana MILOŠEVIĆ, 446, POŽAREVAC
3. Hanka ČALDAREVIČ, 441, BANJA LUKA

 

B2

1. Ruža MARKEŠIĆ, 749, ZAGREB
2. Dragica JURČEVIĆ, 655, OSIJEK
3. Vera HORVAT, 619, NOVI SAD

 

Pripremila Ruža Markešić

 

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.