17. POJEDINAČNO PH U PIKADU ZA SLIJEPE 2019

Odigrano je 17. Pojedinačno prvenstvo RH u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne HŠSS-a za 2019.

Nastupilo je 81 igrač/ica iz 17 klubova članica HŠSS-a.

Natjecanje je održano u ERKS Premantura od 05. - 08.09.2019. godine.

U kategoriji B1 (slijepi) žene nastupilo je osam igračica. Naša mlada igračica IVANA VINKO u napetom i do kraja neizvjesnom finalu  (doslovno su je milimetri dijelili do osvajanja zlata), osvojila je 2.mjesto-srebrnu medalju. DIJANA PAVLOV osvojila je 5. mjesto, a VERICA RIČKO 8.mjesto.

U kategoriji B2/B3 (slabovidni) žene nastupilo je 20 igračica. DRAŽANA ZIMET osvojila je 2.mjesto-srebrnu medalju. U toj kategoriji imamo još 4.mjesto SABINA BOGUNOVIĆ I 5.mjesto ŠTEFICA SEKOVANIĆ.

U kategoriji B2/B3 (slabovidni) muški nastupilo je 23 igrača. Naš RATKO ĐURIĆ u iznimno teškoj konkurenciji osvojio je 3.mjesto-brončanu medalju.

Također i ostali naši igrači nisu ostvarili neke zapažene rezultate, ali su dali sve od sebe. Tu treba istaknuti mladog slijepog NINU MIHALJEKA koji je prvi puta nastupao i zamalo prošao u grupu. Osvojio je 18.mjesto. ĐUNĐEK STJEPAN bio je 11, a TOMO RIČKO 24. u istoj konkurenciji.

 

Tako je Pikado klub slijepih Zvuk ove godine imao jedan od najbolje ostvarenih rezultata na Pojedinačnom PH, a i ponašanje naših sportaša je bilo korektno I športski.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.