Agramovci opet ekipni prvaci Hrvatske

Agramovci opet ekipni prvaci Hrvatske

Dana 06. 10. 2019. na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima održalo se Ekipno prvenstvo Hrvatske 2019. Natjecalo je 79 para atletičara iz 12 članica. Ekipni prvak Hrvatske postao je Atletski klub osoba s invaliditetom Agram (Zagreb) s osvojena 4942 boda. Agram je nastupio s mladom ekipom bez svojih glavnih zvijezda Branimira Budetića i Zorana Talića koji su bili povrijeđeni. Drugo mjesto pripalo je Atletskom klubu Odisej (Kutina) s osvojena 4804 boda, a trećeplasirani Atletski klub osoba s invaliditetom Uriho (Zagreb) osvojio je 3167 bodova.

 

Postavljeno je čak 9 državnih rekorda. Mladen Tomić (AKOSI Agram) postavio je s 34,18 metara državni rekord u bacanju koplja u kategoriji F63, dok je u kategoriji F46 Erik Fabian Kaurin (AK Odisej) postavio državni rekord s 19,82
metara. Obojica su postavili i državne rekorde u bacanju kugle, Tomić s 12,67 metara, a Kaurin s 12,92 metara. Ana
Gradečak (AK Odisej) postavila je državni rekord u bacanju kugle sa 7,23 metara dok je Petra Štruklec (AKOSI Agram),
F40 s 14,13 postavila državni rekord u bacanju diska. Deni Černi (AKI Otos) popravio je s 10,54 metara svoj državni
rekord u bacanju kugle u kategoriji F33. Miljenko Vučić (AK Odisej) postavio je s 13,86 metara državni rekord u bacanju
kugle u kategoriji F11 i postignuo najvrjedniji rezultat natjecanja (1046 bodova). Jedini državni rekord u trčanjima postavio je Antonio Kosmat (AK Samobor 2007.) koji je 400 metara pretrčao za 58,12 sekundi.

 

Ekipno prvenstvo Hrvatske 2019 rezltati.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.