IOK "Zagreb" obranio titlulu pobjednika Kupa Hrvatske

IOK „Zagreb“ obranio titulu pobjednika Kupa Hrvatske

Vukovar, 11.-13.2019.

Protekloga vikenda u sportskoj dvorani O.Š Dragutin Tadijanović u Vukovaru održan je 13. Memorijalni kup Hrvatske u sjedećoj odbojci. Na Kupu su sudjelovale sve ekipe sjedeće odbojke iz Hrvatske. Smještaj i prehrana organizirani su bili u u Memorijalnom centru Domovinskog rata.

IOK „Zagreb“ je u subotu, u uvodnom dijelu turnira, pobjedama protiv ekipa OKI „Split“ i OKI „Novska 2007“ osvojio prvo mjesto u skupini. U nedjelju je, u poluzavršnici, pobjedom 2:0 protiv ŠIOK „Hvidra-Osijek“ osigurao završnicu. U drugom paru poluzavršnice  OKI „Zadar“ je sa 2:1 pobijedio ekipu OKI „Marsonia“. Završna utakmica riješena je nakon prvog seta koji je nakon neizvjesne i na trenutke vrlo atraktivne borbe pripao igračima Zagreba. U nastavku utakmice Zadrani nisu mogli pratiti nametnuti ritam te utakmica završava 3:0.

Treba napomenuti kako su uz standardnu postavu, u igru ulazili svi prijavljeni igrači. Tako su  prvu službenu utakmicu igrali naši novi članovi Hrvoje Horvat i Hrvoje Radoš, dok je prvu utakmicu na Kupu odigrala i članica Kaja Bagarić.

Uz natjecateljski dio, igrači i stručni stožer Kluba, posjetili su Memorijalno groblje hrvatskih branitelja, Spomen dom Ovčaru, Franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova i Spomen križ na ušću Vuke u Dunav.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.