"Naše pravo na sport"

U periodu od 15. do 16. studenoga 2019. godine u Zagrebu održano je 7. sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“ koje je okupilo preko stotinjak djece iz cijele Hrvatske.

Nositelj sportskog natjecanja od ove godine je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom u partnerstvu s Centarom za edukaciju i savjetovanje Sunce i Plivačkim klubom Natator.

Dvodnevno natjecanje okupilo je preko stotinu malih sportaša koji su se natjecali u nekoliko disciplina. Prvi dan natjecanja djeca su odmjerila snage u plivanju na 25 i 50 metara na bazenu Svetice, dok su drugi  dan sudjelovali u natjecanju u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, u šest disciplina kao što su šut na gol, šut na koš, trčanje, boćanja, stolni  tenis i poligon.

Ovo natjecanje podržavaju i smatraju izuzetno važnim mnogobrojne institucije, čiji predstavnici su uveličali natjecanje svojim dolaskom i poduprli naše sportaše:

 • g. Josip Držaić – predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom
 • g. Nikola Dragaš- predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba
 • g. Ratko Kovačić-  predsjednik HPO-a
 • gđa. Olja Jurlina - viša stručna savjetnica Središnjeg državnog ureda za šport,
 • gđa. Marinka Bakula Anđelić - zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba

Cilj natjecanja „Naše pravo na sport“ je, osim druženja i pružanja prilike djeci s teškoćama u razvoju da pokažu svoje sposobnosti, ujedno i potaknuti sve građane u osvještavanju svih izazova djece s teškoćama u razvoju, probleme njihovih obitelji i općenito problem osoba s invaliditetom te da barem nakratko razmisle o svom odnosu prema njima.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.