Rezultati PH u streljaštvu za OSI

 

U subotu 15. 06. i nedjelju 16. 06. 2019. na streljani " Vrapčanski potok " održano je prvenstvo Republike Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom . Prvog dana na programu je bilo gađanje iz malokalibarskog pištolja na 25 i 50 metara i zračne puške na 10 metara . 

U obje discipline pobjedio je reprezentativac Damir Bošnjak iz SKOI " Bjelovar " , drugo mjesto je osvojila Sanja Soldo iz SKIR Zagreb također članica reprezentacije a treći je bio Petar Mihalić iz SKIO Duga Resa.. U gađanju zračnom puškom nastupili su Branka Trzun.Makek koja je osvojila zlatnu medalju te Željko Rebrača članovi SKIR Zagreb.
Drugog dana održano je gađanje zračnim pištoljem i malokalibarskom puškom. Sanja Soldo SKIR Zagreb je uz 2 srebra pridodala i zlato u zračnom pištolju na 10 metara u kategoriji SH 1 žene a u istoj kategoriji je Maja Drobnjaković također SKIR Zagreb, osvojila drugo mjesto . U kategoriji SH 0 žene,  Branka Trzun- Makek osvojila je treće mjesto.U kategoriji SH 1 muški Tomislav Blažević bio je drugi a nastupio je i Petar Švenda SKIR Zagreb sa postignutim juniorskim Državnim rekordom.
Nastupila su još tri pištoljaša u kategoriji SH 0 muški i to Marjan Novak , Ivan Rapčan i Mario Sačer svi SKIR Zagreb.

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.