STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

Igralo se u četiri kategorije: kolica, stojeći – muški, stojeći – žene, kategorija 11, a sudjelovalo je 45 igračica i igrača.

Uz Jadranku Blagus - predsjednicu STKI-a URIHO te dopredsjednicu i suosnivačicu Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom te glavnu trenericu Ivanu Knežević Šambić, profesoricu kineziologije i profesionalnu trenericu u Zagrebačkom športskom savezu za osobe s invaliditetom, podršku turniru došli su dati Dragan Rakić - predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom, Mirela Šikoronja Ivančin - glavna trenerica hrvatske reprezentacije te Srećko Žigman - predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kao i Sandra Paović, koja je nominirana od strane Svjetske stolnoteniske federacije za nagradu ITTF Star Awards 2016. u konkurenciji za najbolju parastolnotenisačicu svijeta.

Nakon višesatne igre, u kategoriji kolica pobijedili su:

1. Karlo Kopčić – STKI URIHO, 2. Daniel Lazov – STKI URIHO, 3. Jelena Šišić - Sinergija Konzum Samobor.

U kategoriji muški – stojeći pobjedu su odnijeli:

1. Tomislav Blažević – STKI URIHO, Ivica Špehar – SIDRA, 3. Milivoj Santaj – Sinergija Konzum Samobor.

U ženskoj skupini – stojeći pobijedile su:

1. Snježana Ivčević – STKI URIHO, 2. Vukosava Jurčić – SIDRA, 3. Snježana Vidović – SIDRA.

“Dugo igram ovaj turnir. Uspijevam biti prva otkad sam počela, više od pet godina. Konkurencija je bila izuzetno jaka. Sve se poznajemo i znamo si vrline i mane. Bila je fer borba. Igranjem na turnirima dajemo podršku svim osobama s invaliditetom”, rekla je Ivčević.

U kategoriji 11 za osobe s intelektualnim poteškoćama pobjednici su:

1. Martin Pendel – STKI URIHO, 2. Danijel Šetrajčić – STKI URIHO, 3. Antonio Lovrić – USPON.

“U kategoriji kolica Karlo Kopčić osvojio je prvo mjesto. On se već dugo vremena svojim dobrim igrama nastoji trenerici reprezentacije Mireli Šikoronja Ivančin dokazati da je i njemu mjesto u reprezentaciji. Naša Helena Dretar Karić nije mogla nastupiti zbog obveza. Moram istaknuti da mi je vrlo drago da je potporu turniru, kao i svom suprugu, došla dati Sandra Paović, kao članica URIHO-a, koja je nominirana za najbolju parastolnotenisačicu u 2016. godini na svijetu”, rekla je glavna organizatorica turnira Jadranka Blagus.

Do sada su u sklopu Festivala sporta završeni turniri, odnosno natjecanja u atletici, šahu, stolnom tenisu, kao i u Univerzalnoj sportskoj školi, a nadalje još slijede nogomet, pikado, bella i viseća kuglana.

“Pozivam ovim putem sve zainteresirane da dođu dati potporu u pikadu u ponedjeljak u 17 sati u Držićevoj. U Kušlanovoj će se u srijedu održati finale nogometa u 16 sati, egzibicija. U četvrtak će u 12 sati na Kaptolu biti predstavljanje monografije povodom 70. obljetnice postojanja URIHO-a. U petak ćemo podijeliti medalje u Držićevoj u 17 sati, a nakon toga će biti organizirano druženje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 28. studenog, za cjelokupnu OSI populaciju na razini Republike Hrvatske”, rekla je Blagus.

Ivana Knežević Šambić, glavna trenerica turnira, rekla je na samom kraju kada je dobila rezultate mečeva: “Do samog kraja vladala je velika napetost. Uglavnom sva prva mjesta osvojio je STKI URIHO Zagreb. Jako sam zadovoljna cijelim turnirom, kao i rezultatima. Posebno bih istaknula kao trenerica Karla Kopčića koji je jako dobro, samouvjereno i koncentrirano odigrao turnir, na kraju u finalu osvojivši prvo mjesto u svojoj kategoriji kolica – muški.”

Dodjela nagrada održat če se u petak, 25. studenog u 17 sati, u galeriji Sunce u sklopu Ustanove URIHO u Zagrebu, Avenija Marina Držića 1.

Izvor: IN Portal

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.