Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom započeo je provedbu projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone u sklopu Erasmus+ Sport programa kojem je cilj promocija sporta i tjelesne aktivnosti za osobe s invaliditetom. Projekt se provodi 18 mjeseci, od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2018. godine, a uključeno je 8 partnera iz 7 zemalja: Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

Tjelesna aktivnost kao neizostavni dio sporta ima mnoge pozitivne učinke na pojedinca (osobu s invaliditetom) i društvo u cjelini. Ono ne samo da unaprjeđuje tjelesno i mentalno zdravlje i sprječava mnoge nezarazne bolesti, već pruža pojedincu priliku za socijalnu inkluziju. Time pojedinac može pokazati svoj talent i suprotstaviti se uobičajenim stereotipovima s kojima je svakodnevno suočen.

Neke od aktivnosti projekta su: okrugli stolovi, seminari, pokazne sportsko-rekreativne aktivnosti, edukacija djece i mladih od 15-29 godina. Sve aktivnosti biti će medijski popraćene putem novinarskih konferencija, medijskim objavama, promotivnim spotovima te na društvenim medijima.

Projektni partneri su:

 • Paraolimpijski odbor Slovenije,
 • Paraolimpijski odbor Srbije,
 • Paraolimpijski odbor Makedonije,
 • Paraolimpijski odbor Crne Gore,
 • Stolnoteniski savez Italije,
 • Stolnoteniski savez Austrije i
 • Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO, Zagreb

dok je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom nositelj projekta.

Autor: Nenad Borković

Sadržaj vezan uz projekt odražava isključivo stajalište autora sadržaja i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 Stajališta izražena u vezi projekta isključiva su odgovornost Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Popularno

 • Intervju: Ivan Katanušić

  "Nakon što sam osigurao plasman za Rio u ožujku, veliki teret sam skinuo s leđa jer sam se prošle godine teško ozlijedio", kaže uz ostalo jedan od naših kandidata za paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru

 • Razgovor s plivačicom Natašom Sobočan

      Ja sam osoba koja ne odustaje lako! Rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1976. godine. Članica ...

 • STKI URIHO: Održan otvoreni stolnoteniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu

  Stolnoteniski klub invalida URIHO iz Zagreba organizirao je u sklopu Festivala sporta te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 70. godišnjice obilježavanja Dana ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, održavanje otvorenog stolnoteniskog turnira u subotu, 19. studenog, u Dvorani ‘Dragutin Šurbek’.

 • Intervju: Branimir Budetić

  Branimir Budetić (25) hrvatski je paraolimpijac koji se natječe u bacanju koplja i petoboju. U Pekingu je 2008. osvojio srebrnu medalju u svojoj disciplini za slabovidne osobe, a četiri godine kasnije broncu na Paraolimpijadi u Londonu. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja, proglašen je najboljim sportašem Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom 2013. od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 • Najbolje sportašice, sportaši i ekipe

  Najbolji sportašica i sportaš 2015. 2015. Najbolja sportašica - Mikela Ristoski Najabolji sporta ...

 • Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

  Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.